Здравейте! Днес ще ви дадем повече яснота по тема, която със сигурност вълнува всеки собственик на жилище в България, решил да продава или да отдава под наем.

Независимо какъв е вашият конкретен случай, съдействието на професионална агенция за недвижими имоти е основна предпоставка за успех.

Написахме тази статия, за да помогнем, вместо да се объркате в “морето” от професионални и непрофесионални агенции, които предлагат услугите си и примамват да им се доверите.

Основните предимства за работа с агенция за недвижими имоти, според нас се свеждат до следните:

1. Спестявате време и усилия в търсене на подходящ купувач/наемател на имота ви.

Да не забравяме, че за да продадете/отдадете под наем жилището си, дори когато мислите, че е готово за това и всички купувачи/продавачи ще се редят на опашка за него, не винаги става точно така.

2. Получавате професионална реклама, с нужното качество и подходящи професионални умения.

Намирането на точна цена за имота ви е изключително важен момент за всяка сделка, за която се нуждаете от доверен партньор. В крайна сметка кой, ако не брокерът ви, знае най-добре как да подготвим имот за отдаване под наем или продажба?

3. Получавате адекватна помощ при ценообразуване.

Добрата визия продава, без изключение. Така ще помогнете на имота си да се продаде/ще го отдадете под наем за отрицателно време, а това е печеливша ситуация и за двете страни на сделката.

4. Печелите верен съюзник при огледи и комуникация с лица, заинтересовани от сключване на сделка и се защитавате от измамници.

Отново помощта на експерт тук е от ключово значение, защото както сделка може да бъде сключена след един-единствен оглед, така и може да бъде – което е по-вероятно, след редица такива.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

5. Съдействие при осъществяване на сделка – от начало докрай, което включва и немаловажни процеси като подпомагане във всяка стъпка на договаряне и подбор на нужната документация.

Договорният процес, както много от нас знаят от “горчив опит” може да бъде доста продължителен и изтощителен. В добавка към това – сключването на много успешни сделки се е проваляло, заради нередовна документация или забавяне в сроковете по набавянето й.

След като вече изяснихме защо да се доверим на агенция за краткосрочни наеми, дългосрочни наеми или продажба, време е да се научим да разпознаваме видовете агенции.

https://homdy.bg/

А как да разпознаете наистина добрата агенция, сред множеството конкуренти? Ето някои полезни съвета, които да помогнат при този важен избор:

  • Лесна откриваемост – цялата информация за агенцията, на която сте се спрели, е достъпна и видима, включително присъствие на медийни събития и обучителни семинари.

Общо-взето, ако брокерът ви е професионалист, това ще си проличи още в началото на комуникацията ви.

  • Направете цялостно проучване на агенцията/агенциите за недвижими имоти, между които се колебаете, набележете удобните за вас офиси и потърсете препоръки от доволни клиенти.

Ако сме ви били полезни или възникнат въпроси по темата или извън нея, в сферата на недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона! Можете също да се абонирате за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!

    Услуга*