Здравейте! Днес ще ви запознаем по-подробно с практиките, които работят на 100% за успешното отдаване на имот под наем.

Според статистиката, около 32 % от всички жилища в страната, стоят празни. Това е доста стряскащ факт, предвид драстичното повишение на цените на имотите през последните няколко години.

Получава се така, понеже собствениците не познават добре процеса на отдаване на имот под наем, ползите от него, както и стъпките, които те могат да предприемат, за да защитят интереса и имота си.

Ако сте решили да отдавате имота си чрез агенция, целият договорен процес е наполовина свършен, дори е много вероятно е вече да имат няколко клиента в очакване на вашия имот.

Но как да изберем добра агенция за недвижими имоти? Изборът определено не е лесен, но има ясни критерии, по които да се ориентирате безпогрешно.

А ето и на какво точно трябва да наблегнете, когато сте решили да отдавате имота си под наем:

  1. Несъмнено добрата реклама е първа стъпка, преди отсяване на потенциални наематели и подписване на договора за наем на имот. Хора от агенцията ще дойдат, ще заснемат жилището ви, и ще се заемат с маркетинга.
  2. Специалистите познават добре пазара на недвижими имоти и знаят много добре как да постъпят при търсене на подходящи наематели.
  3. Контролирате всички етапи по отдаване на жилището ви, което без съмнение ще ускори целия процес по сключване на договора за наем.
  4. Специално внимание е нужно да обърнете на приемо-предавателния протокол – списък на всички вещи в отдаденото жилище, броя и състоянието им. Именно то него зависи след прекратяване или изтичане на наемните взаимоотношение каква част от депозита ще ви бъде възстановена.
  5. Създайте усещане за новост и по-свежа визия на апартамента си, тъй като с времето и всекидневната експлоатация, апартаментите и мебелировката в тях се амортизират.

И тъй като тендденцията е покупката на имоти да става предимно с инвестиционна цел, след ремонтирането съвсем закономерно следва отдаването им под наем. Това е традиционен метод, но въпреки това малко хора са запознати с конкретните съвети за плащане на данъци върху наем.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

В практиката си агенция Homdy е помогнала на много наемодатели да отдадат под наем бързо, лесно и сигурно имота си, именно, защото ни са се доверили.

Ако статията ви е харесала или просто си търсите добър съюзник за осъществяване на успешна сделка с недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона!

Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!