В практиката си, брокерите на Homdy са помогнали на безброй доволни клиенти да открият дома на мечтите си. Ще ви запознаем накратко с основните стъпки, които трябва да спазвате за да бъде покупката успешна:

1. Бъдете подготвени

На първо място е добре да се ориентирате в пазара на недвижими имоти. Така ще изясните собствените си изисквания и възможности, тенденциите както в продажбите на недвижими имоти, така и в актуалните цени.

Изборът на локация също е съществен фактор. Районът е от значение както за услугите и удобствата, така и за оформане на бъдещото ви социално обкръжение. Сега е моментът да изясните настоящите си нужди и приоритети, както и да съставите план за близките няколко години.

Няма да бъде грешка, ако кажем, че в някои случаи разпределението има много по-голямо значение, отколкото квадратурата на имота. Ако жилището е правилно изградено и функционално, винаги ще можете да го преустроите на по-късен етап.

2. Изчислете доходите си

Ако не разполагате със свои средства, идва време да пресметнете колко от месечните си доходи бихте могли да заделите за покриване на жилищния кредит или ипотеката, Обърнете специално внимание на размера и вида на лихвата – дали е фиксирана или плаваща? Срокът и размерът на месечната ви вноска са важни параметри, които също трябва задължително да проверите.

3. Планирайте финансирането

Несъмнено процедурата ще бъде значително по-лесна, ако имате лични спестявания. За да подсигурите възможно най-благоприятни условия, е важно да се запознаете с различните кредитни продукти, или да изберете агенция, която ще ви помогне да изберете най-подходящия кредит. Успешната покупка е възможна само ако откриете подходящ ипотечен кредит, който в най-пълна степен да отговаря на нуждите ви.

Homdy е дългогодишен партньор с всички банки, а одобрението става само за 3 дни. Всичко се случва на едно място – без излишно сравнение на оферти, търсене и ангажиране на времето ви, което изключително много ценим.

4. Ходете на огледи подготвени

От съществено значение е да се запознаете с предимствата и недостатъците на района, в който търсите бъдещия си дом: пасва ли на стила и личните ви виждания? Както знаете, информация не липсва, както в специално създадените групи в социалните мрежи, разискващи проблемите на всеки район в града, така и от ваши приятели, които към момента живеят там или имат преки впечатления.

https://homdy.bg/

По време на огледа на апартамента трябва да сте изцяло фокусирани върху всеки детайл и да сравните доколко описанието в обявата отговоря на реалността. Бдителността тук не би била достатъчна, за да се предпазите от лоши сделки и заради това е важно да търсите допълнителна информация. Не забравяйте, че ключът винаги секрие в детайлите!

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Не пестете всички въпроси, които ви интересуват и изложете подробно притесненията си. Все пак покупката на имот е сериозна и дългосрочно обвързваща инвестиция и ако не знаем как да инвестираме правилно, рискуваме твърде много.

Добър ход е също да се позаинтересувате кога са били направени последните ремонтни дейности и какви точно са те – както в самото жилище, така и в общите частни на сградата. От значение е и дали районът попада в синя или зелена зона, и лесно ли се намира място за паркиране. Не пропускайте изрично да изясните обзаведено ли се продава новият ви дом и кои уреди са включени в цената, ако има такива.

Хубаво би било също да поискате да ви бъдат представени сметки за различните комунални услуги от предходните месеци, за да сте наясно какво очаквате и да не се появят непредвидени разходи.

https://homdy.bg/

5. Бъдете склонни към компромиси

Добър вариант е да подходите с позитивна нагласа и да сте готови на открит и честен диалог относно важните характеристики на жилището, като е желателно да сте склонни да приемате и компромиси.

Имайте предвид, че както вие се стремите към възможно най-благоприятни условия, така и продавачът желае да сключи изгодна сделка. Напълно нормално е и всеки може да допусне грешка, ако не е предварително подготвен. Осъзнаете ли, че може да изпаднете в ситуация, в която се налага да “жертвате” едно предимство за сметка на друго, ще бъдете по-подготвени да я преодолеете и да продължите напред.

6. Уточнете детайлите и преговаряйте

Както уточняването на детайлите, така и воденето на преговори, са важна стъпка при сключването на добра сделка. Вместо да се изправяте в тази понякога бавна, времеемка и трудоемка битка, обърнете се за съдействие към агенция за недвижими имоти. Професионалният опит, умения и познания, които ще ви предостави вашият брокер, ще ви бъдат особено полезни. Ако искате експертна помощ в предоговарянето на различните условия по споразумението и сигурна сделка, е желателно да уточните навреме всички важни точки. Основополагащо значение имат всички срокове, цената, на която ще бъде изповядана сделката, как ще поделите разходите по нея и в какво състояние ще получите имота.