Здравейте! В днешната тема, нека се спрем върху най-често допусканите грешки на купувачите, по време на оглед на апартамент, който да закупят.

  • Основното, което трябва да знаем, когато оглеждаме имот е, че продавачът не е длъжен да ни продаде жилището си.

Колкото и странно да звучи, клиентът-купувач е този, който трябва да го убеди, че е подходящ да стане новия собственик на дома му, с който – в повечето случаи, трудно се разделя.

Като цяло, за успешната продажба всеки детайл е важен, включително въпросът, чийто отговор задължително трябва да си изясним, преди да предприемаме по-сериозни стъпки, а именно: Какво да изберем? Старо или ново строителство?

  •   Както има различни собственици-продавачи, така има и различни видове купувачи.

Има случаи, когато даден имот е толкова атрактивен и с такава зашеметяващо висока данъчна оценка, че още първият ни клиент, който го вижда, моментално се “влюбва” в него и решава да го купи.

От своя страна обаче, продавачът не иска толкова лесно и бързо да продаде жилището си и чака още предложения – ако може по-примамливи и с по-висока ценова оферта.

Но не винаги е така. Понякога, дори купувачът да има готовност да плати веднага, продавачът просто не иска да продаде на него, и съответно търси друг кандидат.

В практиката си сме ставали свидетели на доста неприятни гледки от страна на купувачи, правещи оглед на имот, който реално им е харесал и имат намерение да закупят именно него.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Продавачите, също не правят изключение, що се отнася договаряне за видимо по-висока и неизгодна за купувача (но изгодна за самите тях) цена и вдигане нервите на останалите, потенциални купувачи.

Истината е, че като непознат за него човек, Вие влизате в имота на собственика – продавач и докато оглеждате жилището, продавачът оглежда или което е по-важно, оценява Вас.

По време на това своеобразно “сканиране” продавачът решава дали Вие сте подходящ да бъдете новия, горд собственик на дома му.

За да “заслужите тази титла”, постарайте се:

  • да не показвате грубо, агресивно поведение
  • да не парадирате с голямата сума, с която разполагате
  • да не отбелязвате твърдения от сорта “Имотът не е нищо особено, но от мен да мине, взимам го.”

Ако тази статията ви е харесала – покажете ни, че е така!

Ако сме ви били полезни или имате въпроси по темата или извън нея, във връзка с недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона! Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!

    Услуга*