homdy.bg
Корона вирус пандемията ни хвана неподготвени и доведе до една изпълнена с разнообразни емоции година. Много от нас ще запомнят 2020 като удар, който ни накара да преосмислим и пренаредим приоритетите в живота си.

Повлияни от пандемията са и много малки и средни бизнеси, компании в туризма и организации. Как обаче това се отрази на имотната пазарна индустрия?
Макар и последиците от пандемията, тя все пак не успя да засегне прекалено пазарът на недвижими имоти и той успява да се задържи стабилен.
95% от активността на купувачите е възстановена, но разбира се, няма как да не наблюдаваме някакви промени в поведението, нагласите и взимането на решения от страна на купувачи. Дали заради нуждата от инвестиция чрез имот или заради търсенето на жилищна сигурност, но търсенето и предлагането все още имат пропорционалност.

Тренд се наблюдава във фокуса на купувачите, насочен към жилища с Акт 16 или в по-напреднал етап от строителство. Изискването за сигурност е вече ключово и рисковите лица са вече много по-малко.
Смело може да се каже и че корона вирусът помогна за оптимизиране на процеса, тъй като той се е скъсил и сделките се сключват по-бързо. Това е благодарение на останалите истински мотивирани купувачи, по-краткото време за огледи и бързата работа на институциите, където няма напливи от хора.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

“Нивото на законните и договорните ипотеки в Стара Загора през първото и второто тримесечие остава почти непроменено спрямо същите периоди на миналата година.”, което означава, че резки и осезаеми промени на пазара не се наблюдават.
Тези, които се въздържат от покупка заради корона-кризата, помагат пък закрепването на наемодателите и пазара там остава стабилен, повишавайки стойността на имотите дългосрочно.

Строителните сфери също не са прекратили дейност, крайният срок за завършване на сградите, планирани за 2020 ще бъде спазен. Същото обаче не важи за планираните през 2021, част от които най-вероятно ще бъдат отложени във времето.

Как да се доверим на сигурност

Истината е, че все повече хора не се притесняват единствено за кредитните условия и финансовата си стабилност като пречка от купуване, но и от самия процес по търсене и придобиване на жилище.

Именно затова, от Homdy, работим всеки ден към подобряване на условията и оптимизиране на процеса, изцяло съобразен с мерките за сигурност.

Заедно стигнахме до категорични решения, които да ви носят спокойствие и улеснение. В стремежа си да осигурим достъп до всеки апартамент, без това да поставя в риск която и да е от страните, ние решихме да предложим и видео огледи. С тях можете да добиете представа за жилището, което харесвате, без да сте реално там. С видео огледите ще имате възможността да разгледате апартамента отвътре без ограничението на снимките, а с реално представяне на всяко кътче от имота. При това изцяло дистанционно! Докато сте на дивана у дома или в обедната почивка от офиса.

Освен това, предлагаме и изцяло оптимизиране на процеса по покупко-продажба на недвижим имот. Ще се заемем с цялата комуникация за изпълнението на задълженията на всяка страна, улеснявайки вашата ангажираност. Ще подготвим всички необходими документи – точно и изрядно, без да има нужда вие да губите от своето време или да излизате и да посещавате институции.

А за да сме максимално полезни, ние ще ви съдействаме и с консултантски услуги за ипотечни кредити. Кои са най-добрите кредитни условия и как да сте максимално сигурни при избора си – тези и още много въпроси ще бъдат отговорени от нашия екип, който ще се заеме с комуникация и с банкови консултанти.

Всичко това ние правим с цел подсигуряване на вашата сигурност и спокойствие по време на извънредните условия, които са на дневен ред в страната ни.

Знаем обаче и колко важно е за тези от вас, които искат да продадат своето жилище или пък на закупят ново такова. Ние сме отдадени на работата си и целим максимално удовлетворение за клиентите си.

Можем спокойно да заключим, че пазарът на имоти функционира оптимално и всички институции работят. Няма да срещнете проблем с подготовката на документи или изповядване на сделки. Съветваме ви да не оставяте на заден план своите планове за покупка или продажба, а да се възползвате от времето си и активната работа на пазара.

При възникването на каквито и да е въпроси, свързани с процеса на покупко-продажба, екипът на Homdy е насреща и с удоволствие ще внесе яснота. Очакваме ви!

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти