Днес продължаваме темата от миналия път, като в следващите минути ще се спрем по-конкретно на покупката на недвижим имот за собствено ползване.

  • На първо място, тук трябва да вземем предвид паричния поток т.е. нетния доход от направената инвестиция, след извършване на ипотечни плащания и оперативни разходи.

В случая имате късмет, тъй като всеизвестен факт е, че цените на имотите в България са между 10 и 20 % по-ниски от тези в ЕС.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Освен това има редица агенции по недвижими имоти, които предлагат цени на услуги по краткосрочно и дългосрочно отдаване под наем, които са изцяло съобразени със спецификите на бизнеса в страната ни.

  • На следващо място, за да се научите да инвестирате разумно, хубаво е имотът да се намира в географски райони с високи икономически показатели.

Какво означава това?

Разходите за инфраструктура, като пътища и транспортни връзки, училища и други, повишават стойността на избрания имот. Инвестициите в нови проекти – университети, фабрики, болници, проекти за ресурси, търговски центрове – могат да осигурят възможности за работа и да увеличат търсенето на жилища в дадения район. Съвсем естествено е подобни удобства да повишават цените на жилищата и всичко това да се случва, без да се налага да плащате за това.

Добре е също да обмислите дали ще осигурите финансиране на покупката си, посредством ипотека, потребителски кредит, пари назаем, или в най-добрия случай – като вложите собствени средства.

Ако със статията си сме успели да провокираме интереса ви или имате въпроси в сферата на недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща, както онлайн, така и по телефона или на място в един от нашите офиси!

 Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!