Здравейте! Днес ще поговорим по-подробно кога, как и защо е добре да вложите средства в имот с цел препродажба или отдаване под наем.
Много хора биха ви казали да купувате имоти “НА ЗЕЛЕНО” като сигурна инвестиция в бъдеще, но не е точно така. Този съвет не бива да се приема буквално т.е. трябва не просто да купувате всякакви имоти от този тип, а да ги подбирате по предварително избрани критерии.

  • Избирайте разумно

Важно е да изберете имот, който ще може да се реализира на пазара за по-кратки срокове т.е. ще бъде построен и въведен в експлоатация за период, не по-късен от 24 месеца.

Правилното съотношение между предлагане, търсене и демографски данни също е от значение. Спрете се на имот с тенденция към повишаване на цената в бъдеще. Апартаменти, които са в жилищни райони с атрактивна локация, добри транспортни връзки и в близост до големи търговски центрове винаги са за предпочитане.

  • Инвестирайте с цел отдаване под наем

За предимства на инвестицията в имот за краткосрочно отдаване под наем може да се говори дълго.

Истината е, че благоприятната локация, модерният вътрешен дизайн, и първокласното туристическо преживяване, които апартаментите за гости предоставят, направиха този начин за отдаване под наем значително по-привлекателен от традиционния му вариант за дългосрочно отдаване под наем.

Независимо дали отдавате краткосрочно или дългосрочно, това е сигурна инвестиция, която ви осигурява средства, принадлежащи на друг. В случая, със средствата на наемателя ще изплатите първоначалната си инвестиция, като същевременно увеличите месечния си доход.

Ако сте закупили жилището с брокер, имайте предвид комисионната му, както и нотариалните такси, както и дължимият местен данък. Дължите също и такса за вписване към Агенцията по вписвания. Тя отново зависи от цената, която ще платите за имота. За цялата страна тя е с фиксиран размер, който се равнява на 0.1% от продажната цена. Разходите за обзавеждане на имота също не са за подценяване.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Обърнете внимание на таксата подръжка, тъй като големите сгради и затворените комплекси често изискват и по-скъпа поддръжка.

  • Срок за реализиране на обекта

Като инвеститори и едновременно бъдещи собственици на новопостроената сграда, вие се явявате страна с най-голям интерес проекта да бъде завършен навреме. Тук инвеститорът бърза, за да реализира готовите обекти на пазара, а купувачът ще има възможност по-бързо да се нанесе в жилището си или да отдава под наем.

Независимо от общото желание за по-бързо завършване на сградата, меродавни в случая са сроковете, упоменати в договора. Ето защо трябва да сме добре информирани по въпросите какво трябва да знаеш за Акт 14, Акт 15 и Акт 16 и различните етапи в строителството.

Ако сме ви били полезни или имате някакви въпроси във връзка с недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона! Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!