Днес ще ви дадем няколко полезни съвета при оглед на къща за покупка, които биха улеснили процеса максимално.

Най-добре е тази важна стъпка да се предприеме през зимата или ранната пролет, защото тогава всички проблеми по сградата си проличават най-ясно.

Купувачите винаги трябва да подхождат с внимание, що се отнася до поведението им, по време на огледа, защото най-често допусканите грешки могат само да попречат на успешната покупка.

Върху какво да се фокусирате?

  • Изложение и особености

Спрямо изложението се определя колко естествена светлина получават стаите през лятото и до каква степен сградата е изложена на ветрове през зимата.

От значение е как са разположени прозорците по съответните фасади и колко са големи. Наличието на високи сгради наблизо могат да “засенчат” къщата, дори навън да е топло.

  • Двор и допълнителни постройки

Важни тук са фактори като наклона на терена, възможностите за оттичане на дъждовната вода, дърветата в двора, вида на почвата.

Изградени гаражи, работилници, летни кухни, складови помещения и други – статута им и състоянието им, също не са за пренебрегване.

  • Основа и носещи стени

Нужно е да обърнете внимание и на положението на къщата спрямо нивото на земята, както и дали няма пукнатини в основите на постройката и по стените на къщата и дали дали основата не е мокра има мухъл.

  • Покрив на къщата

Огледайте има ли хлътнали участъци по него, разместени, липсващи или счупени керемиди и какво е състоянието на комините.

Не забравяйте, че покривът трябва да се огледа и отвътре за мухъл, мокри дъски, изгнили или счупени греди или опори.

  • Врати и прозорци

Специално внимание обърнете на типа и качеството на дограмата и стъклопакета, както и дали прозорците се затварят плътно и образува ли се конденз по прозорците. Погледнете какво е и състоянието на первазите.

Нормално е всички врати и прозорци да се отварят и затварят без усилие, натиск или скърцане, и да нямат видими изкривявания.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Закупуването на къща е сериозна и дългосрочна инвестиция, която може да излежда лесна, но крие много “подводни камъни” – особено ако сме решили да я направим сами, без агенция.

Ексклузивният договор ви предоставя директен достъп и до широка мрежа от контакти, с които всеки брокер от агенция Homdy разполага, която може да ви бъде от полза във всеки един момент.

Всички продажби са обвързани с редица ангажиращи процеси, които е по-добре да поверите в ръцете на специалист: брокер на недвижими имоти.

Ето защо по въпроси от всякакъв характер, било то резервация на среща, молба за оглед, искане за оферта – е хубаво да имате доверен партньор, на който да разчитате.

Ако сме ви били полезни или имате някакви въпроси във връзка с недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона! Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!