Днес ще продължим със съветите, които ще ви помогнат при оглед на къща за покупка и биха предотвратили излишни проблеми за в бъдеще.

След като обърнахме внимание на особеностите на изложението, двора, покрива, вратите и прозорците, е нужно да проверите и състоянието на водопроводната инсталация и канализацията.

Ако не разполагате със специалист в тази област, можете да добиете представа за цялостното състояние и сами, като:

  1. Обърнете внимание на мокрите помещения и огледайте внимателно за наличие на предишни течове, или следи от такива;
  2. Огледайте видимите части на тръбите и пуснете вода както в мивките, така и в тоалетната. Това, което трябва да проследите, е дали кранчетата работят и дали се затварят добре, дали има нормално водно налягане, и дали водата се оттича правилно.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

Състоянието на електроинсталацията също не е за пренебрегване. Подобно на ВиК мрежата, и тук е за предпочитане компетентна оценка от професионалист, но има неща, които можете да направите и сами – да проверите дали работят електрическите ключове и контакти, и да огледате електроразпределителното табло.

Заинтересувайте се от отоплителната система и енергийната ефективност. През зимата дефектите изпъкват лесно, но и през другите сезони се вижда начинът на отопление, състоянието на наличното оборудване, както и дали топлоизолцията на сградата е добра.

Когато оглеждате отделните стаи, обърнете внимание дали има пукнатини и мухъл по стените и таваните, паднала или ронеща се мазилка, разлепени тапети – това може да означава наличие на влага и мухъл на стените под тях, състоянието на подовите настилки.

Освен на самия имот, хубаво е да обърнете внимание и на района около него – съседни имоти, достъпност, удобства т.е. близко разположени обекти, които биха били полезни, в случай на нужда.

Ако сме ви били полезни или имате въпроси в сферата на недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща – в офисите ни, онлайн или по телефона! Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!