Здравейте! Днес ще ви разясним защо винаги е по-добре да продадете имота си с ексклузивен договор.

1. На първо място, нека изясним понятието: ексклузивен е този договор, с който продавачът предоставя ексклузивни или по-просто казано – изключителни права за продажба на имот на конкретна агенция и определен агент на недвижими имоти.

Така продавачът си гарантира по-съсредоточено внимание върху обявения за продажба имот и разглеждане на обявата му с приоритет.

Освен това не трябва да забравяме, че покупката на имот винаги започва с проучване на пазара и евентуалните етапи в строителството, през които следва да премине всеки новопостроен апартамент – в случай, че се спрете на такъв.

2. На практика, със сключването на ексклузивен договор, Вие правите с имота си това, което правите в пощата, когато изпращате писмо “препоръчано и приоритетно” т.е. услугата се извършва по-бързо, с предимство и преди останалите.

3. Съответно, продавайки по този начин, собственикът прави търсенето на подходящи купувачи по-ефикасно, а сроковете за тяхното откриване са значително съкратени.

Много продавачи всъщност мислят, че обявяването на имота им на повече места е печеливша комбинация, но това е нож с две остриета, който няма как да работи за Вас.

https://homdy.bg/

Това е така, защото се получава дублиране на една и съща обява на често – коренно различни стойности, което откровено казано, обърква купувачите.

Имате въпроси?

Homdy е винаги насреща! Свържете се с нас за въпроси относно продажба, наем или управление на имот.

Услуги
Контакти
Услуги
Контакти

4. Важно е да се разбере ролята на брокера тук – не просто да стои безучастно, по време на сделката, а да бъде с Вас като личен посредник и доверен партньор, на който можете да разчитате и който ще защити Вашите интереси при всяка стъпка от продажбения процес.

Ексклузивният договор ще ви предостави цялостен пакет от услуги и експертно мнение по отношение на продажби на недвижими имоти, на което можете да разчитате винаги и във всеки етап от сделката.

Ако искате да поговорим по-подробно за предимствата на ексклузивния договор, не пропускайте продължението по темата другия месец. Коментирайте, защото мнението на нашите клиенти винаги е важно за нас!

Ако статията ви е харесала или имате каквито и да е въпроси, свързани с недвижимите имоти – Homdy е винаги насреща както онлайн, така и по телефона! Абонирайте се за YouTube канала на Homdy Properties, за да не пропускате нито едно наше ново видео!

    Услуга*