Защо да използваме фирма, ако искаме да отдаваме имота си под наем чрез AirBnb?
Сигурно си задавате въпроса какво точно прави една фирма за управление на имоти. И защо Ви е да използвате такава, ако искате да се впуснете в приключението „Краткосрочно отдаване чрез Airbnb”.

На пазара има няколко фирми, които предлагат този вид услуги срещу, разбира се, месечна комисионна. Важно е да изберете тази фирма, която най-добре покрива Вашите изисквания. По-долу ще Ви представим някои от най-важните причини да изберете фирма, която да управлява имота Ви.

Всеки, който е решил да отдава имота си под наем чрез AirBnb трябва да е наясно, че това не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Има редица изисквания и тънкости, чрез които имотът да бъде по-печеливш и атрактивен за бъдещи гости.

По-долу сме изброили някои от причините, заради които си струва да се обърнете към фирма за управление на недвижими имоти за краткосрочно отдаване чрез Airbnb и други подобни платформи.

1. Спестявате време

Управлението на Вашият имот може да отнема на ден дори повече часове от един нормален 8-часов работен ден. Задача на фирмата е да проучи и следи пазара във вашия район, да определя най-добрата цена на нощувка спрямо редица фактори, да рекламира имота Ви, да контактува с гости, да организира почистване на имота след всеки гост и още много други. Ако не живеете наблизо и/или работите на пълен работен ден, е напълно вероятно да пропуснете някоя важна подробност, което в последствие да доведе до спад на резервациите.

2. Синхронизиране на календара с резервации

Ако отдавате чрез повече от една платформа, то календара за резервации трябва да е на 100% синхронизиран. В противен случай рискувате да дублирате резервация и след това да трябва да отказвате едната. А това е свързано с не малко време и нерви. От своя страна фирмата следи ежедневно всяка една резервация и запитване и не позволява да има дублиране.

3. Проверка на гостите

Една от основните задачи на фирмата е да направи проверка на гостите с цел да се избегне наемането на апартамента от некоректни наематели и/или такива, които биха създали проблеми.

4. Почистване

Друга основна задача на една фирма е да организира професионално почистване на жилището. Първоначално, преди да посрещнете първите гости, както и след всяка резервация. Екип от професионалисти ще инспектира жилището за повреди и ще го почисти до блясък след всеки един гост.

Провери дали твоя имот е подходящ за краткосрочен наем

5. Настаняване и напускане

Всеки един апартамент, отдаван краткосрочно на база брой нощувки, трябва да има строги правила относно времето за настаняване и напускане. Фирмата, която управлява имота следи стриктно за спазването на това време, както и се грижи за това апартамента да е напълно готов за посрещането на следващите гости.

6. Обслужване на клиенти

Приоритет № 1 в комуникацията с клиенти е да се предостави обслужване на професионално ниво. Екипът на фирмата предоставя това 24/7, като и гостите, и Вие може да се свържете с тях по всяко време чрез съобщение, чат, телефон. Служителите, които отговарят за връзката с гостите, са обучени как да се държат професионално, без да намесват емоции, което, нека бъдем честни е трудно понякога, особено ако имате ядосан клиент срещу Вас.

7. Определяне на правилните цени

Една уважаваща себе си и нейните клиенти фирма ще предостави пълна информация относно текущото развитие на пазара. Предвид динамиката в тази сфера, ежедневното проучване и следене на цените са от съществено значение, за да може Вашият апартамент да бъде достатъчно конкурентен на останалите в района.

8. Допълнителни услуги

Персоналният подход към всеки един гост е огромен плюс. Една фирма има възможност да предостави допълнителни услуги, спрямо нуждите и желанията на госта – трансфер от/до летище, персонален екскурзовод и други.

9. Маркетинг и реклама на имота

Чрез дългогодишен опит фирмата за управление на имоти ще знае къде точно да пусне на пазара Вашия имот и как да изработи убедителни рекламни материали – значително предимство, когато става въпрос за бързо запълване на календара и избягване на дълги периоди без резервации.

10. Увеличава доходите Ви

С минимална ангажираност от Ваша страна може да увеличите доходите си от отдаването на апартамент като се обърнете към фирма за управление на имоти. В интерес на фирмата е да Ви осигури максимална заетост на имота, което от своя страна води и до увеличение на доходите.

Независимо дали ще изберете да управлявате имота си самостоятелно или с помощта на фирма, то трябва да сте сигурни, че следвате писаните и неписани правила на отделните платформи като Airbnb, Booking.com и други.

Ако желаете професионална фирма да Ви помогне в управлението на имота Ви може да се свържете с нас за повече информация.